Професионален ремонт на перални по домовете в София и опитен техник за ремонт на пералнята, когато не работи, не включва, не отваря, не центрофугира.

Ремонт на пералня с маншон за смяна

4 Март 2016г.
Ремонтите на перални биват различни - по неизправност, сложност и времетраене. Понякога диагностиката и отстраняването на повредата траят кратко, в други случаи се налага по-обстоен ремонт. Смяната на скъсан или повреден маншон (гумено уплътнение) на пералня спада към категорията на по-сложните и дълги като време ремонти. 

Ето как протича този ремонт при пералните:

Трябва да се закупи нов маншон (уплътнител), защото те са различни  за различните марки и модели. Това означава, че първо трябва да се свали повредения маншон и с него се тръгва по магазините за резервни части. 

Маншонът на пералнята трябва да се подмени с нов, когато старият е повреден механично. Получават се пукнатини, цепнатини или дупки и когато остареят, се сцепват. Нерядко се случва уплътнението да е прорязано от остър предмет, небрежно попаднал в барабана с дрехите за пране. Най-често това  е метален предмет като метален банел от сутиен. 

Признак за повреда на маншона е протичане на вода от пералнята, когато е в работен режим. При отстраняване на сходен проблем лесно се сваля маншонът на пералната, но поставянето на новозакупения не е елементарен и бърз процес. Цялата процедура по смяната на негодния маншон на пералня с нов си е доста дълга, така че освен всичко останало въоръжете се и с доза търпение и повече свободно време, за да може майсторът да си свърши работата спокойно.   

Наложително е  да се отвори капакът отгоре, за да може се смени маншона. Този тип повреди при пералните машини не са толкова чести, колкото блокирането на люк, повредена ключалка, запушен филтър или помпа, но все пак се случват.


инж. Станев

Професионален ремонт на битова техника по домовете в София без почивен ден. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg