Професионален ремонт на перални по домовете в София и опитен техник за ремонт на пералнята, когато не работи, не включва, не отваря, не центрофугира.

Ремонт (възстановяване) на микрописти на платка

26 Февруари 2016г.
Ремонт (възстановяване) на микрописти на платка

Докато съм ремонтирал повредени електроуреди, се е налагало да възстановявам микрописти на платки на перални, аспиратори, телевизори, климатици, хладилник, както и на един от лаптопите у дома преди няколко години. В някои случаи микропистите са разположени толкова близо една до друга, че възстановяването им се оказва невъзможно. 

Ремонтът по платките се извършва с тънък проводник и припой обикновено под лупа. След приключване на ремонта е добре платката в зоната на ремонта да се лакира с електроизолационен лак. Процедурата по възстановяване на микрописти е доста трудна, отнема време,   изисква много търпение,  а стабилната и твърда ръка са огромно предимство за майстора, който извършва подобен ремонт

 

Кога тоководещите писти се стопяват?

В редки случаи при окъсяване на силови елементи или на външни периферни устройства (вентили, електродвигатели/електромотори) токовете, които протичат са многократно по-големи от тези, за които е изчислена съответната платка. Това води до стопяване на съответните тоководещи писти.

 

В кои случаи е възможно възстановяването на микрописти?

Когато платката е само двустранно фолирана, е възможно възстановяването на стопените писти е възможно. Ако платката е многослойна, пистите не подлежат на  възстановяване.  

 

Снимки и статии, свързани с възстановяването на писти, може да разгледате в другите блогове на инж. Станев.

 

Възстановяването на писти е сериозно предизвикателство дори за техници с известна практика в ремонтите, защото за ремонтния процес са необходими не само поялник с тънка човка или поялник с горещ въздух, но и солиден опит, знания, отлично зрение и  точна ръка на дългогодишен майстор.

Ремонтът на микрописти на платка е оправдан при по-скъпа  битова техника.


инж. Станев

Когато името работи за теб!

Професионални ремонти  на перални, печки, фурни, плотове, микровълнови, телевизори, аспиратори, абсорбери, сушилни, съдомиялни, диспозери в София в делнични и почивни дни. 
 

Сподели | 294

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg